Fókuszban: a citrom



Egyszerű és hatékony: ez a citromolaj!

Fókuszban: a citrom

A citromolaj fertőtlenítő hatású.  Hatékony torokfájás, köhögés és mindennemű felső légúti megbetegedés tüneteinek enyhítésében. 5-10 cseppet – alapolajjal elkeverve – masszírozzuk be a mellkasunkba, a torok vagy éppen az orrunk területére, s így jön a segítség a felgyülemlett váladék feloldásában, s a könnyebb légzésben.

Inhalálva (párologtatva, vagy zsebkendőre csepegtetve) segédkezik továbbá a hangulat javításában, valamint a stressz elűzésében. Kitessékeli a fáradságot és kifejezetten támogatja a koncentrációt, ezért ajánlatos tanuláshoz, s minden egyéb szellemi megmérettetéshez a jobb teljesítőképesség elérésében.

A citromolaj nem csak testünkre és szellemünkre van jótékony hatással, hanem kedvezően effektív a háztartásban is: Cseppentsünk néhány csepp illóolajat fogkefénkre, s úgy mossuk meg langyos vízben a biztos fertőtlenítés eléréséért. Ugyanezen jó tulajdonságáért egy deci vízben oldott 8-10 csepp olajjal öblögessünk, s az segít megküzdeni a kellemetlen szájszaggal, szájpenésszel.

Szódabikarbónával (egy evőkanál szódabikarbónához 10 cseppet adjunk) keverve nagyszerű fertőtlenítő a mellékhelyiség, illetve mosdó felületeinek takarításához, ezen kívül vágódeszkába dörzsölve is kiválóan sterilizál.


2022. október 03.Vissza a Blog oldalra

Copyright © angyalbolt.hu All Right Reserved