Fókuszban: a levendula



A levendula nem véletlenül az egyik legnépszerűbb illóolaj.

Fókuszban: a levendula

A levendula hihetetlenül készségesen szolgál minket. Számos kiváló tulajdonságával, igazi orvosunk és pszichológusunk. 

Fertőtlenítő, baktériumellenes és gombaölő hatása miatt alkalmazható megfázás és köhögés ellen. Enyhíti a hurutot, az arcüreggyulladást és a gomba okozta gyulladásokat.Fájdalomcsillapító és görcsoldó. A fájdalmat hozó izomterületbe masszírozva, és/vagy fürdővízbe csepegtetve érhetjük el a kívánt javulást.

Nyugtatja az aknés, pattanásos bőrt és gyógyítja a különböző bőrgyulladásokat, a pikkelysömört és az ekcémát. Szabályozza a faggyútermelést és gyorsítja a sebgyógyulást (e tulajdonsága miatt „fedezték fel”)! Pusztítja a bőr- és körömgombákat. Ápolja a hajat: Rendszeres fejbőrbe való masszírozás esetén dúsítja a hajkoronát, csökkenti a hajhullást és serkenti a hajnövekedést. A levendulaolaj, a haj zsírosodása és korpásodása ellen is sikerrel bevethető.

Remekül alkalmazható alvási problémák esetén is: Tegyünk a nyugodt és kellemes éjszakáért pár cseppet a párnánkra vagy a párologtatóba.

Nyugtatólag hat az idegekre, ezért használható ingerlékenység, stressz, mentális fáradság javítására. Nagyszerűen teljesít sokk, pánik, trauma, félelmek és depresszió esetén is, lelkünk megbékítésére. 

Csepegtesd illatékszeredbe, hogy egész nap veled legyen ez a megnyugtató illat!


2022. szeptember 25.Vissza a Blog oldalra

Copyright © angyalbolt.hu All Right Reserved