Fókuszban: az eukaliptusz



Az őszi-téli időszak egyik leginkább használt olaja az eukaliptusz.

Fókuszban: az eukaliptusz

Sokan szenvedünk az évszakváltáskor terjedő fertőzésektől. Egy család életét hetekre megkeserítheti egy vírusos megbetegedés, amely az óvodai, iskolai közösségből indulva végigsöpör az egész családon. Egy részről a vírusok az életünk velejárói, és a gyermekeink immunrendszerének erősödéséhez elkerülhetetlen a velük való találkozás. Más részről pedig, sok természetes megoldás létezik, amely megkönnyíti az életünket, ha megfázásról van szó, hogy minél könnyebben túlessünk az orrduguláson, köhögésen.

 

A borsmenta mellett az eukaliptusz olaj az, amelyet a legtöbbször segítségül hívunk megfázás esetén. Ha nehezen kapunk levegőt, mert eldugultak az orrjárataink, vagy köhögés kínoz, akkor mindenképpen hívjuk segítségül ezt a friss illatú olajat! Nem csak a letapadt nyák mennyiségét csökkenti, de segít annak fellazításában és kiürülésében is. A légzésünk egyszerre megkönnyebbül, amikor belélegezzük ezt az esszenciát, frissítő illata pedig emeli lelkünket is.

 

Az eukaliptusz egy Ausztráliában honos gyógynövény, amelyet az őslakosok már évezredek óta használnak gyógyításra, sebfertőtlenítésre. Számos változata terjedt el az európai gyógyászatban is, sokszor találkozhatunk vele köhögéscsillapító krémekben, de például izomlazító hatása miatt a sportolók körében is közkedvelt az eukaliptusz tartalmú krémek használata.

 

Ha az illatékszeredbe csepegteted, egész nap élvezheted frissítő illatát és az egészségre gyakorolt jótékony hatásait!


2022. október 28.Vissza a Blog oldalra

Copyright © angyalbolt.hu All Right Reserved