Fókuszban: a borsmenta



A borsmenta olaj az illatékszeredbe csepegtetve segít a fókuszáltság megteremtésében.

Fókuszban: a borsmenta

Fókuszban: a borsmenta

Az iskola -és óvodakezdéssel az aggodalmaink is megnövekedtek. Vajon a gyerekem megállja majd a helyét? Fel tudja venni a ritmust? Szülőként a munkánk mellett a gondolataink náluk is járnak, ez elkerülhetetlen, hiszen a pedagógusok már bombáznak is minket a különféle elvárásokkal, ezt befizetni, azt még megvenni kell, tornafelszerelés, pauszpapír, tisztasági csomag.

Hogyan segíthetnek az illatok, az illatékszerek a koncentráltságunk megőrzésében?

A borsmenta az egyik legkiválóbb éberséget fokozó olaj. Felszabadító illatával kitisztítja a gondolatokat, serkenti az agyműködést, koncentrálttá tesz.

A borsmenta olaj meglehetősen sokoldalú, hiszen emésztésjavító, epehajtó, görcsoldó, fájdalomcsillapító és frissítő hatása miatt is alkalmazhatjuk. Elég párat csepegtetnünk a párologtatóba, hogy kellően kifejtse hatását.

Élénkíti a központi idegrendszert, szembeszáll a fáradtsággal és kifejezetten növeli az éberséget. Ugyanakkor ellazítja az izmokat és csökkenti a stresszt. Csillapít hányingert, lázat, valamint duzzanatokat és gyulladásokat. Enyhíti az izomfájdalmakat, izomlázat, a menstruációs- vagy migrénes görcsöket.

A borsmenta az érzelmekre is hat: Szétoszlatja a haragot és az idegességet. Nyugtatólak hat a depressziós gondolatokra. Segíti az összpontosítást és serkenti az agyműködést!

Fejfájás ellen is kiváló, azonban van, akinek zavaró lehet, ha a homlokára kell felvinni, hiszen irritálhatja a szemeket az erős illata miatt. Ebben az esetben is kiváló választás az illatékszer!

 

TIPP: alkalmazd együtt citrom olajjal a hatás fokozása érdekében!


2022. szeptember 16.Vissza a Blog oldalra

Copyright © angyalbolt.hu All Right Reserved